Weerman Ed Aldus

Wie ben ik

Even voorstellen

Al sinds mijn kindertijd heb ik een passie voor het weer. Om mijn kennis te verrijken, verslond ik tijdens mijn schooltijd boeken over het weer en liep ik geregeld mee met diensten bij het KNMI op Rotterdam Airport. In de jaren 80 startte ik met weerpraatjes op Hilversum 1 en 3, en later bij onder andere Stadsradio Rotterdam. Sinds maart 1997 vervul ik de rol van weerman bij Radio en TV Rijnmond, waar ik inmiddels ruim 26 jaar in vaste dienst ben. Vanaf februari 2008 ben ik ook werkzaam voor Buienradar. In maart 2011 werd Buienradar overgenomen door RTL, ik schrijf daar nog altijd met veel plezier de weerberichten. Daarnaast bewaak ik de weersomstandigheden voor diverse evenementen, zoals de marathon van Rotterdam en het Zomercarnaval, Big Rivers in Dordrecht en Royal Park op Paleis Soestdijk.

Wat velen niet weten, is dat ik een passie heb voor het fotograferen van de levendige fauna in onze natuur. In de afgelopen jaren is deze hobby van mij volledig tot bloei gekomen, met name wat betreft het vastleggen van diverse vogelsoorten en zoogdieren. Het resultaat van mijn toewijding is nu voor u beschikbaar: een prachtige kalender voor 2024 met twaalf unieke foto’s van bijzondere vogels.

Hoewel ik mijzelf niet als een vogelaar zie, komt mijn kennis van en liefde voor vogels duidelijk tot uiting in mijn werk. Ik heb oog voor de schoonheid en het karakter van elke vogel die ik fotografeer, en met mijn camera weet ik de meest indrukwekkende momenten vast te leggen.

Deze kalender is meer dan alleen een verzameling mooie foto’s. Het is een eerbetoon aan de diversiteit en magie van de natuur, en een uitnodiging om even stil te staan bij de wonderen van de natuur en te genieten van de momenten van schoonheid die zij ons biedt.

Ik zie mijzelf bescheiden als een natuurliefhebber die graag bijzondere momenten vastlegt tijdens mijn ontdekkingstochten door de natuur. Met deze kalender deel ik mijn passie en bewondering voor vogels en zoogdieren met u, in de hoop dat ook u betoverd raakt door hun schoonheid.

Verschillende soorten vogels

Hij heeft de verschillende soorten vooral leren kennen door tips van echte vogelkenners en met behulp van vogelgidsen en een speciale vogelapp.

Het vogelen doet hij vooral voor het plaatje: de kleur, de actie en de compositie. Hij gaat dan ook nooit zonder fotocamera op pad. De afgelopen jaren heeft hij vele duizenden foto’s gemaakt; genoeg materiaal voor nog veel meer kalenders. Voor 2022 staat al een jaarkalender in de planning. Ed Aldus hoopt met de foto’s zijn enthousiasme voor de natuur in Nederland, en de vogels in het bijzonder, over te brengen op anderen.

Contactformulier

Heeft  u een vraag, vul dan gerust het onderstaande  contactformulier in. 

info@edaldus.nl

https://www.edaldus.nl

KVK 24449111